Boek nu Red Palm Village een Duurzaam Resort & Hotel op Bonaire

Red Palm Village is een duurzaam resort & hotel op Bonaire dat zich inzet voor duurzaamheid. We zijn ervan overtuigd dat het mogelijk is om een onvergetelijke vakantie te beleven zonder het milieu te schaden. Wij leggen graag uit hoe we bijdragen aan een duurzame toekomst en onze verantwoordelijkheid als onderdeel van de gemeenschap van Bonaire. Zo kiezen we ervoor om:

  • milieuvriendelijke producten te gebruiken. We kiezen voor producten die niet giftig zijn voor mens en natuur.

  • te recyclen, scheiden en composteren. We doen ons best om zo min mogelijk afval te produceren.

RED PALM VILLAGE: EEN DUURZAME KEUZE

Red Palm Village is een geweldige manier om een onvergetelijke vakantie te hebben terwijl je je steentje bijdraagt aan het behouden van de planeet.

Wij gebruiken milieuvriendelijke producten in alle lodges en faciliteiten van het resort. Deze producten zijn niet giftig voor mens en dier, en schaden geen natuur. Zo is het wasmiddel biologisch afbreekbaar, zijn de schoonmaakmiddelen niet giftig voor vissen en zijn onze lichtbronnen energiezuinig. Zelfs wanneer we producten in de lodges plaatsen, streven we naar duurzaamheid. Een voorbeeld hiervan zijn onze kaarsen die gemaakt zijn van sojawas.

Het gebruik van onder andere deze milieuvriendelijke producten helpt Red Palm Village om de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. Ook is er bij het bouwen van het park gekozen voor duurzame materialen. Doordat wij deze keuze hebben gemaakt, mocht het park ooit sluiten, laten wij geen footprint achter omdat alle fundamenten niet van beton zijn maar van grote roestvrijstalen schroeven.

Recycling en composteren

We hebben het al eerder genoemd, maar Red Palm Village heeft een recycling- en composteerprogramma om afval te verminderen. Alle gasten van Red Palm Village worden aangemoedigd om hun afval te sorteren. Het plastic, papier, glas en aluminium van het afval worden gerecycled en het organische afval wordt gecomposteerd. Het recycling- en composteerprogramma van Red Palm Village helpt om de hoeveelheid afval die naar de stortplaats gaat te verminderen.

Samen maken wij Bonaire duurzaam

Bonaire is een prachtig eiland met een rijke natuur. We zijn trots op ons eiland en willen er alles aan doen om het te beschermen. Zo werken we graag samen met andere lokale organisaties en steunen lokale initiatieven die zich inzetten voor het behoud van het milieu. Ook investeren wij in projecten die bijdragen aan een duurzame toekomst voor Bonaire.

Een voorbeeld van een lokaal initiatief dat wij steunen is het project “Reef Rescue“. Dit project zet zich in voor het herstel van het koraalrif rondom Bonaire. Ook onze chefkok Corjan moedigt in zijn kookclub andere chefkoks aan vooral te werken met lokale producten.

Iedereen kan een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. Het kiezen voor een milieuvriendelijk resort als je op vakantie gaat, zorgt ervoor dat je op een makkelijke manier al een steentje bijdraagt. Zo kun je genieten van je vakantie én zorgen wij er samen voor dat Bonaire mooi blijft zoals het nu is.

duurzaam-resort-hotel-bonaire
Previous slide
Next slide

NOW 25% DISCOUNT!

Boek nu je verblijf bij Red Palm Village met 25% korting. Deze actie is zichtbaar in onze reserveringstool via deze website. Actie is geldig voor een verblijf tot eind augustus 2024!

Book your stay at Red Palm Village now with a 25% discount. This promotion is visible in our reservation tool via this website. This offer is valid for a stay until end August 2024!