Geniet van Bonaire!

Bonaire, is een relatief klein eiland, ca. 45 km lang en max 12 km breed, gelegen in de Caribische Zee zo’n 70 km voor de kust van Venezuela. Samen met Saba en St. Eustatius (de BES eilanden) is Bonaire sinds oktober 2010 een bijzondere gemeente van Nederland. Op het eiland is de hoofdtaal dan ook Nederlands en de tweede taal Papiaments. Maar ook Engels en Spaans worden veel gesproken op het eiland door de grote verscheidenheid aan nationaliteiten die op Bonaire woont.

De sfeer op Bonaire is ronduit relaxed. Zodra je uit het vliegtuig stapt zal je merken dat niemand haast heeft, er is geen drukte en er zijn geen stoplichten. De bevolking is uitermate vriendelijk en gastvrij. Het perfecte recept voor een ontspannen vakantie dus!

De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk, een gezellig stadje met kleurrijke, veelal historische gebouwen. Er zijn leuke winkels en legio bars, terrassen en uitstekende restaurants. De munteenheid is de Amerikaanse dollar. Bij de banken kan gewisseld worden en pinnen is op veel plaatsen mogelijk.

Er is op Bonaire weinig tot geen openbaar vervoer. Er rijden wel bussen tussen Kralendijk en Rincon maar niet met een vaste dienstregeling. Ondanks dat het eiland relatief klein is, is het wel aan te raden een auto, scooter of fiets te huren.

DE LEUKSTE ACTIVITEITEN

Op het water

Door de bijna altijd aanwezige passaatwind en de prettige watertemperatuur is Bonaire ook voor windsurfers, kitesurfers en zeilers een paradijs. Voor de surfers zijn de stranden van Sorobon de perfecte locatie, hier worden regelmatig grote internationale kampioenschappen surfen gehouden. De kiters hebben hun ideale plek aan de zuidwestkust bij de zoutpannen en zeilers zie je overal. Jaarlijks vindt in oktober de grote Bonaire Regatta plaats waar zeilers 

van over de hele wereld aan meedoen.Er zijn veel aanbieders van zeiltochten vaak in combinatie met het bezoek aan diverse snorkellokaties en lekker eten en drinken aan boord.

Kajakken kan in het mangrovegebied van Lac Bay ook in combinatie met snorkelen. Ook kan je prachtig kajakken aan de rustige westkust van het eiland.

op het land

Met een auto kan je heerlijk over het eiland rijden en de vele verschillende gezichten van Bonaire ontdekken:

  • het ruige Washington Slagbaar Nationaal Park met de rotsachtige bergen, blowholes en snorkelbaaien en strandjes
  • de wilde zee aan de oostkant van het eiland
  • de flamingo sanctuary Het Gotomeer
  • het prachtige natuurgebied Lac Bay met de mangrove, de surfstranden van Sorobon en het stand van Lac Cai waar je op zondag kunt genieten van lokaal eten en lokale muziek
  • de zoutpannen en het daarbij gelegen kitestrand
  • het oude Spaanse stadje Rincon
  • de gezellige hoofdstad Kralendijk met een aantal prachtige historische gebouwen, leuke winkels en tal van terrassen en restaurants waar je tot laat in de nacht kunt eten, drinken en uitgaan.

Voor wandelaars en fietsers zijn er verschillende mooie routes uitgezet op het eiland en ook paardrijden (zelfs met zwemmen met de paarden) is leuk om te doen op Bonaire.

onder water

Bonaire heet ook wel Divers Paradise en de onderwaterwereld is dan ook echt uniek. Bonaire is ‘s werelds nr. 1 shore dive bestemming, heeft tal van duikscholen en veel bedrijven die duiktrips organiseren. Maar ook zonder zuurstoffles kan je met een snorkel op heel veel plaatsen genieten van Bonaire National Marine Park.

Prachtige koraalriffen met vissen, schaaldieren en schildpadden. Je vindt ze op veel locaties langs de westkust, in Washington Slagbaai en op het kleine nabijgelegen natuureiland Klein Bonaire. Er gaan op verschillende plaatsen water taxi’s naar Klein Bonaire, maar het is ook mogelijk om een boot te huren en zelf aan te leggen bij het eilandje.

 

ZIN OM BONAIRE TE KOMEN BEZOEKEN?

Klik op de onderstaande knop om te reserveren in ons reserveringssysteem.

of stuur een e-mail naar reservations@redpalmvillage.com.

Wil je reserveren voor ons restaurant bel dan naar +599 700 3978 of stuur een mail naar info@redpalmvillage.com

Het restaurant is bereikbaar van 15.00 uur tot 21.00 uur Bonaire tijd.

NOW 25% DISCOUNT!

Boek nu je verblijf bij Red Palm Village met 25% korting. Deze actie is zichtbaar in onze reserveringstool via deze website. Actie is geldig voor een verblijf tot eind augustus 2024!

Book your stay at Red Palm Village now with a 25% discount. This promotion is visible in our reservation tool via this website. This offer is valid for a stay until end August 2024!