ALGEMEEN


Zeg je Bonaire, dan zeg je duiken. Niet voor niets staat op de auto
kentekenplaten: Divers Paradise. Maar Bonaire is veel meer dan
alleen een paradijs voor duikers.

Bonaire, is een relatief klein eiland, ca. 40 km lang en max 12 km breed, gelegen in de Caribische Zee zo’n 70 km voor de kust van Venezuela. Samen met Saba en St. Eustatius (de BES eilanden) is Bonaire sinds oktober 2010 een bijzondere gemeente van Nederland. Op het eiland is de hoofdtaal dan ook Nederlands en de tweede taal Papiaments.
Maar ook Engels en Spaans worden veel gesproken op het eiland door de grote verscheidenheid aan nationaliteiten die op Bonaire woont.

De sfeer op Bonaire is ronduit relaxed. Zodra je uit het vliegtuig stapt zul je merken dat niemand haast heeft, er is geen drukte en er zijn geen stoplichten. De bevolking is uitermate vriendelijk en gastvrij.

De hoofstad van Bonaire is Kralendijk, een gezellig stadje met kleurrijke, veelal historische gebouwen. Er zijn leuke winkels en legio bars, terrassen en uitstekende restaurants.

De munteenheid is de Amerikaanse dollar. Bij de banken kan gewisseld worden en pinnen is op veel plaatsen mogelijk.

Er is op Bonaire weinig tot geen openbaar vervoer. Er rijden wel bussen tussen Kralendijk en Rincon maar niet met een vaste dienstregeling. Ondanks dat het eiland relatief klein is, is het wel aan te raden een auto, scooter of fiets te huren.