ACTIVITEITEN

 

ONDER WATER

Bonaire heet ook wel Divers Paradise en de onderwaterwereld is dan ook echt uniek. Bonaire is ‘s werelds nr. 1 shore dive bestemming, heeft tal van duikscholen en veel bedrijven die duiktrips organiseren. Maar ook zonder zuurstoffles kan je met een snorkel op heel veel plaatsen genieten van Bonaire National Marine Park.

Prachtige koraalriffen met vissen, schaaldieren en schildpadden. Je vindt ze op veel locaties langs de westkust, in Washington Slagbaai en op het kleine nabijgelegen natuureiland Klein Bonaire. Er gaan op verschillende plaatsen watertaxies naar Klein Bonaire, maar het is ook mogelijk om een boot te huren en zelf aan te leggen bij het eilandje.

1 snorkel

4 vis

OP HET WATER

Door de bijna altijd aanwezige passaatwind en de prettige watertemperatuur is Bonaire ook voor windsurfers, kitesurfers en zeilers een paradijs. Voor de surfers zijn de stranden van Sorobon de perfecte locatie, hier worden regelmatig grote internationale kampioenschappen surfen gehouden. De kiters hebben hun ideale plek aan de zuidwestkust bij de zoutpannen en zeilers zie je overal. Jaarlijks vindt in oktober de grote Bonaire Regatta plaats waar zeilers 

van over de hele wereld aan meedoen.Er zijn veel aanbieders van zeiltochten vaak in combinatie met het bezoek aan diverse snorkellokaties en lekker eten en drinken aan boord.

Kajakken kan in het mangrovegebied van Lac Bay ook in combinatie met snorkelen. Ook kan je prachtig kajakken aan de rustige westkust van het eiland.

1-zon

2-kite

3-windsurf

4-glassboat

OP HET LAND

Met een (huur)auto kan je heerlijk over het eiland rijden en de vele verschillende gezichten van Bonaire ontdekken:

 • het ruige Washington Slagbaar Nationaal Park met de rotsachtige bergen, blowholes en snorkelbaaien en strandjes
 • de wilde zee aan de oostkant van het eiland
 • de flamingo sanctuary Het Gotomeer
 • het prachtige natuurgebied Lac Bay met de mangrove, de surfstranden van Sorobon en het stand van Lac Cai waar je op zondag kunt genieten van lokaal eten en lokale muziek

 • de zoutpannen en het daarbij
  gelegen kitestrand
 • het oude Spaanse stadje Rincon
 • de gezellige hoofdstad Kralendijk met een aantal prachtige historische gebouwen, leuke winkels en tal van terrassen en restaurants waar je tot laat in de nacht kunt eten, drinken en uitgaan.
 • Voor wandelaars en fietsers zijn er verschillende mooie routes uitgezet op het eiland en ook paardrijden (zelfs met zwemmen met de paarden) is leuk om te doen op Bonaire.

  1 paard

  2-zoutpannen

  3-washington-slagbaai

  2-flamingos

  5 fiets